Krizni stab
Branislav Tiodorović, Sednica Kriznog štaba Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Doktor Branislav Tiodorović, epidemiolog i član Kriznog štaba, najavio je novu sednicu Kriznog štaba konstatacijom da je sadašnji način primena kovid propusnica izgubio smisao, te da podržava jedino celodnevno važenje propusnica.

Govoreći za portal Nova.rs, Tiodorović je rekao da je nepoštovanje sadašnjeg sistema kovid propusnica glavni razlog zbog kog su one izgubile smisao.

„Verovatno će sledeće nedelje biti sednica Kriznog staba. Mišljenja sam da su kovid propusnice sa primenom od 20 časova, izgubile svaki smisao jer se uglavnom ne poštuju. Medicinski deo Kriznog štaba je bio i ostao na stanovištu da samo kovid propusnice 24 časa imaju smisla“, rekao je Tiodorović.

Veliki broj evropskih zemalja već je ukinuo većinu protivepidemijskih mera, uključujući i kovid propusnice.

Podsetimo, kovid propusnice uvedene su 23. oktobra prethodne godine, važe za sve ugostiteljske objekte, kladionice, kockarnice i slot klubove svakog dana od 20 časova.

Ispravna kovid propusnica podrazumeva potvrdu o primljenoj drugoj ili trećoj dozi vakcine ne stariju od sedam meseci.

Takođe, priznaje se i negativan PCR test ne stariji od 72 sata, negativan antigenski test koji je validan 48 sati, ili potvrda o preležanoj koroni koja nije starija više od sedam meseci. Kovid propusnica je ispravna i ako građanin poseduje pozitivan test na antitela, ne stariji od tri meseca koji je urađen u državnoj laboratoriji.

Mediji su već najavili ukidanje kovid propusnica. Naime, portal Danas dobio je ovu informaciju od člana Kriznog štaba koji je želeo da ostane anoniman.

***

BONUS VIDEO: Branislav Tiodorović o vakcinaciji i zaražavanju

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar