Branislav Tiodorović, krizni štab
Branislav Tiodorović Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Epidemiolog Branislav Tiodorović rekao je za Nova.rs da je stav lekara iz Kriznog štaba da đaci treba da pohađaju onlajn nastavu zasnovan na mišljenju pedijatara i da je struka smatrala da takav režim treba da važi barem deset dana.

„Stav da tražimo onlajn nastavu za osnovne i srednje škole je bio zasnovan na mišljenju pedijatara. Bio je jasan poziv od strane pedijatara i mi smo jednoglasno to podržali. Pedijatri su rekli – neka bude barem 10 dana, a da li je to dovoljno, to je sada za diskusiju. Ipak, potrebno je da napravimo neki presek“, kaže Tiodorović.

On napominje da se ne testiraju sva deca, pa ne postoji način da imamo precizan broj obolele dece u svakom trenutku.

„Roditelji koji su pozitivni šalju svoju decu u vrtiće i u škole, pa, molim vas, to nije u redu. Ako ste vi u samoizolaciji, vaše dete ostaje sa vama, jer to dete ne mora biti uočljivo bolesno. Imao sam slučaj da me zovu učitelji i nastavnici i kažu – vidimo da dete nije baš najbolje, čak i da ima temperaturu, a kaže da su ga roditelji poslali u školu. Svako od nas snosi odgovornost za ono što se dešava“, rekao je Tiodorović.

Očekuje da stav bude definisan narednih dana.

„Ja očekujem da mi tokom nedelje napravimo ozbiljnu analizu i proverimo da li ima efekta ovaj kombinovani model“, kazao je Tiodorović.

Bonus video: Branislav Tiodorović o vakcinaciji i zaražavanju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare