Branislav Tiodorović Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Član Kriznog štaba doktor Branislav Tiodorović u razgovoru za portal Nova.rs odgovorio je na navode istoričara Milana St. Protića rekavši da nema dinara od angažovanja u Kriznom štabu, te da jedino živi od svoje penzije. Kazao je da mu je za rad u Štabu jedino obezbeđen prevoz, te da je iznenađen i uvređen Protićevom izjavom da članovi Kriznog štaba trpe svakodnevno poniženje zbog 400 hiljada dinara koje mesečno primaju za to.

„Ne znam odakle mu to, kako je uopšte došao do takve informacije. Ja samo znam da sam penzioner, imam svoju penziju koju sam zaradio i ništa osim toga. Da bih radio u Kriznom štabu ja imam jedino obezbeđen prevoz od Niša do Beograda i nazad, i na teren Niš, Vranje. Nikakve dnevnice, nikakvo plaćanje bilo čega“, kazao je Tiodorović za Nova.rs

Rekao je da je bila njegova obaveza kao penzionera i redovnog profesora da se odazove na poziv kako bi sprečio nešto što je opasno i što ugrožava celu naciju, te da nije član nijedne stranke i da ga se to ne tiče.

„Mene ne interesuje koja je vlast u pitanju, niti sam u bilo kojoj stranci. Nikad nisam razmišljao u ovom poslu o bilo kojoj politici, osim o politici očuvanja zdravlja“, kazao je Tiodorović i dodao da ga zbog toga naročito pogađa izjava istoričara i nekadašnjeg političara Milana St. Protića.

„Ako je hteo da postigne neki poen, da se vrati na političku scenu, nemam ništa protiv, ali pravim razlike između toga kakav je ko čovek“, zaključio je Tiodorić.

Podsetimo, u razgovoru za „Novu“, istoričar i jedan od lidera nekadašnje Demokratske opozicije Srbije Milan St. Protić rekao je da je narod u Srbiji ponižen i da se to može uočiti na brojnim mestima. Kao primer poniženosti, Protić je apostrofirao članove vladinog Kriznog štaba za kaže da su se odrekli svog znanja, titula i diploma, te da ćute zbog 400 hiljada dinara mesečno.

Bonus video: Branislav Tiodorović o vakcinaciji i zaražavanju

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare