Branislav Tiodorović
Branislav Tiodorović / Foto: BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/DS

Situacija u Vranju i Leskovcu nesigurna je, ali pod kontrolom, izjavio je u četvrtak profesor Branislav Tiodorović posle sednice gradskog kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti Covid-19, kojom je predsedavao ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Rekao je da je u ovom trenutku najvažnije obratiti pažnju na velike radne organizacije, uz povećanu kontrolu.

„U ovom trenutku, nemamo teško obolele. Inficirane osobe su sa srednjom kliničkom slikom i ukoliko bude neophodno, one će biti upućene u Klinički cenatar u Nišu“, naveo je Tiodorović.

On je apelovao na građane da koriste zaštitne maske i dodao da ako u narednih desetak dana ne bude novoinficiranih, moći će da se kaže da je epidemija uspešno završena, navodi se u saopštenju na sajtu Grada Vranja.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković je rekao da su na sednici Kriznog štaba donete određene smernice u cilju sprečavanja daljeg širenja zaraze, a jedna od njih je pojačani nadzor u kolektivima i svim zatvorenim prostorima, koji će se sprovoditi preko lokalnog Kriznog štaba.

„Svi radnici izolovanog žarišta u fabrici nameštaja su uzorkovani i pod opservacijom. Nadam se da ćemo u narednom periodu širenje virusa staviti pod kontrolu“, rekao je gradonačelnik.

Doktorka Darija Kisić Tepavčević je istakla da je epidemiološka situacija na području cele zemlje sa tendencijom pada učestalosti obolevanja.

„Ono što treba da se istakne jeste da se u Vranju i Leskovcu odmah adekvatno reagovalo i da je obustavljen rad u fabrikama u kojima je došlo do širenja infekcije „, istakla je Kisić Tepavčevićeva.

Tagovi

Komentari

Svi komentari (0)