posledice korone
Ilustracija Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Sedamnaestogodišnji dečak iz Čačka preminuo je od posledica zaraze koronavirusa. On je bio hospitalizovan oko tri sedmice u beogradskom Institutu za majku i dete. Njegovo stanje je bilo veoma nestabilno i sve vreme je bio priključen na mehaničku ventilaciju. Kako saznaje Nova.rs tinejdžer je bio nevakcinisan. Nezvanično, niko iz njegove porodice nije primio nijednu dozu cepiva.

Podsetimo, šestomesečna beba iz Čačka, sa teškom kliničkom slikom je pre izvesnog vremena prevezena na Institut za majku i dete „Dr Vukan Čupić“.

Kako je prof. dr Predrag Minić izjavio ranije, beba je bila na modu ventilacije koji dozvoljava više njenog sopstvenog disanja, ali je i dalje na mehaničkoj ventilaciji.

„Najbitnije je da je dete bolje, mada su to još nijanse“, naveo je on pre nekoliko dana u izjavi medijima.

Na kovid odeljenjima čačanske bolnice u minulom danu preminulo je pet pacijenata. Borbu sa koronom izgubile su dve žene iz Čačka, dva muškarca i osoba ženskog pola iz Ivanjice.

Prema današnjem izveštaju Radnog tima za praćenje epidemije u ovoj zdravstvenoj ustanovi trenutno je hospitalizovano 136 pacijenata, devetoro više nego juče.

U protekla 24 sata primljen je 21 pacijent sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju koronavirusom, a sedam ih je upućeno na kućno lečenje.

Hospitalizovane su dve kovid pozitivne trudnice na ginekologiji, dvoje dece na pedijatriji, a četiri osobe sa povredama su u izolaciji na hiruškom odeljenju.

U respiratornom centru leči se 16 bolesnika, od kojih je četvoro priključeno na mehaničku ventiaciju.

Inače, prema zvaničnim podacima od polovine jula do danas, preminulo je 173 pacijenata iz Moravičkog okruga – 123 iz Čačka, 16 iz Lučana, 32 iz Ivanjice i dve iz Gornjeg Milanovca.

BONUS VIDEO: Razbijamo Zablude o vakcinaciji 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare