Tijana Sibinović Foto: Privatna arhiva

Priča o ulozi ručnih radova u cirkularnoj ekonomiji, Tijane Sibinović, studentkinje Fakulteta političkih nauka u Beogradu, izabrana je kao najbolja na Mikserovom konkursu za mlade novinare „Partneri za bolju životnu sredinu”.

Podizanje svesti o očuvanju životne sredine postiže se i inovativnim pristupom upornih i neumornih pojedinaca. Spoj savremenog dizajna i starih zanata, mlada novinarka navodi kao primer efikasne reciklaže plastičnih materijala, piše u saopštenju Miksera.

Odluku o pobedniku doneli su članovi žirija, glavni urednici prestižnih beogradskig medija – Veselin Simonović (Nova.rs), Veljko Lalić („Nedeljnik”) i Dragoljub Draža Petrović („Danas”).

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Tijani je ponuđena prilika da stekne nova iskustva kroz praksu na portalu Nova.rs. gde će moći da se upozna s aktuelnim temama vezanim za ekologiju. Mikserov konkurs je, inače, sproveden uz podršku Balkanskog fonda za demokratiju (BTD) i Ambasade Kraljevine Norveške.

Mikser na ovaj način želi da ukaže na važnost angažovanja mlađih generacija u istrajnom i odgovornom izveštavanju o životnoj sredini. Svakako da je Fakultet političkih nauka nesumnjivi rasadnik budućih stručnjaka koji će kroz medijsko izveštavanje afirmisati ideje održivog razvoja i svih koraka koje u oblasti zaštitete životne sredine Srbija mora da preduzme ka punopravnom članstvu ka EU.

U Mikseru ističu da se posebno zahvaljuju profesoru FPN-a, Darku Nadiću koji je svojim ličnim zalaganjem podržao ovaj projekat.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar