Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Kako Nova.rs nezvanično saznaje u Ministarstvu prosvete, rešenja testa male mature iz maternjeg jezika trebalo bi da budu objavljena na sajtu ministarstva oko 13 sati.

OVDE POGLEDAJTE REŠENJA TESTA.

Osmaci u celoj Srbiji danas su u svojim školama polagali test iz srpskog jezika. Prvog dana male mature, osmaci širom Srbije imali su, kako većina njih kaže, lakši test nego probni, a većina mladih sa kojima je naš portal razgovarao zadovoljni su time kako su uradili.

Pročitajte i ovo

Ono što većinu osmaka i njihovih roditelja u ovom trenutku interesuje jeste i kada će moći da vide rešenja ovog testa.

Osmaci će u naredna dva dana polagati još test iz matematike i kombinovani test iz pririodnih i društvenih nauka, koji, inače, nosi i najviše poena. Na kombinovanom testu (petak, 25. jun) će biti pitanja iz geografije, biologije, fizike, hemije i istorije. Testovi iz srpskog i matematike nose maksimalno po 13 poena, dok kombinovani vredi 14.

Sutra (četvrtak, 24. jun) srednjoškolci će polagati test iz matematike, takođe od 9 do 11 sati, a rešavaće takođe 20 zadataka.

Rezultati će biti objavljeni u nedelju, 27. juna do 10 sati. Konačni rezultati završnog ispita biće objavljeni u petak, 2. jula do 8 sati.

Podsetimo, polganje testa iz srpskog jezike za učenike osmog razreda osnovnih škola počelo je u 9 sati i trajalo je do 11 časova.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar