Valjevo Plus Tv
Foto: N1

Televizija VA PLUS odbila je 800 hiljada dinara koliko joj je ove godine dodeljeno na Konkursu za sufinansiranje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja Grada Valjeva.

Zaposleni ove televizije u saopštenju za javnost, tim povodom, kažu da je „prešla dara meru“ i da im je dosta nelogičnosti u raspodeli ovih sredstava. Ove godine iz budžeta Grada Valjeva sa 7,8 miliona dinara biće sufinansirano 16 medijskih projekata. Skoro polovina ovog novca raspodeljena je medijima sa sedištem van Valjeva.

„Mediji na lokalu sve teže podnose dodelu novca iz gradskih i opštinskih budžeta onima koji su van mesta i okruga u kome se radi, ali i nekima koji bar u nazivu nemaju bilo kakvu oznaku koja bi ukazivala na rad u medijskoj sferi. I ove godine nevelika sredstva od 7,8 miliona dinara iz budžeta grada Valjeva, raspodeljena su za 16 projekata. Članovi komisije će možda reći da gledaju prvenstveno kvalitet projekta kojim se konkuriše. Ipak iz iskustva onih koji su nekada bili deo tih komisija, znamo da se ponegde bukvalno dobije spisak ko i koliko treba da dobije novca. Favorizovanje pojedinih medija već niz godina i nekorektan odnos prema medijima i tokom prvog talasa pandemije koronavirusa bilo je ispod svakog nivoa. Ne želimo da učestvujemo u tome evo već drugu godinu zaredom“, navodi se u saopštenju redakcije TV Valjevo plus.

U ovoj godini iz budžeta Valjeva novac je dobilo čak sedam projekata čiji podnosioci nisu iz Valjeva nego su iz Beograda, Niša i Šapca. Među onima koji nisu prošli su projekti valjevskih medijskih kuća: TV Marš, Internet novine Kolubarske.rs, veb portal Valjevska iskra I Patak online, Udruženja „Dijalog“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar