Telekom Srbija Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Telekom Srbija je finansijski vetar u leđa kompaniji Minacord media tj. televiziji K1 čiji su vlasnici pevač Željko Mitrović i Manja Grčić, koji su se pojavili i kao partneri države za novinsku agenciju “Tanjug”. 

Telekom Srbija je uložio novac i u razvoj kompanije Igora Žeželja, Wireless media i njene ćerke firme Mondo Inc, piše N1.

PROČITAJTE JOŠ:

Minacord medija podigla je 2019, 2020. i 2021. godine četiri kredita u vrednosti od oko četiri miliona evra, a kao garanciju za otplatu istih priložila je ugovore sa Telekomom o distribuciji K1 na mts kablovskoj mreži.

Vesna Radojević, novinarka i urednica portala “Raskrinkavanje”, ocenila je da je Manja Grčić neko „ko je spreman na sve da se založi kako bi sve išlo po planu“.

„Manja Grčić je neko ko je dugo godina bio menadžer televizije B92. Ljudi koji su tamo radili su mi pričali da je ona nakon dolaska SNS-a na vlast bila zadužena da disciplinuje ljude, da uređuje program tako da ide na ruku SNS-u, da neke emisije čak i skida, o tome je i Olja Bećković pričala vrlo javno“, rekla je Radojević u dokumentarnom filmu televizije N1 „Trn u oku“.

Ona je i objasnila kako je Minacord dobio nekoliko ugovora o kreditima, samo na osnovu saradnje sa Telekomom.

„Dakle, to je bio neko ko je bio spreman da se založi da to sve ide podmazano, lepo, da se niko ne nervira, da se prvi potpredsednik Vlade u tom trenutku ne nervira, da se posle premijer ne nervira. Dakle da tu sve bude kako treba. I na osnovu tih ugovora Minacord medija već evo ima nekoliko ugovora o kreditima, dakle od poslovnih banaka samo na osnovu te saradnje sa Telekomom“.

Željko Joksimović i Manja Grčić pojavili su se i kao partneri države za novinsku agenciju “Tanjug”, koju su zakupili na 10 godina, a potom pokrenuli Tanjug televiziju.

Radojević je otkrila da su oni preuzeli Tanjug za nekih 628.000 evra.

„Dakle, to je brend, to je žig, arhiva, ima ime, ima ugovore sa brojnim državnim institucijama o pokrivanju programa i tako dalje. Dakle, to nije neka beznačajna agencija – naprotiv“, smatra novinarka.

Ostatak teksta možete pročitato na N1.

BONUS VIDEO: Sramni nastup Bakareca u skupštini: Deklamovao koliko je novca Telekom uplatio glumcima koji su bili na protestima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar