Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Kragujevački taksisti, od jutros dobijaju cedulje sa informacijom da danas od 15 sati više ne koriste taksi stajalište u centru grada, zbog priprema za sutrašnji SNS miting. Ova odluka ih je razbesnela, jer će zabrana trajati punih 25 sati, tokom kojih, kažu za naš portal, posao staje.

„Ovo je idiotska odluka. Zbog jednog čovveka, ja ne mogu da zaradim pare deci za hleb sutra, jer me zatvaraju u tri sata kada je bukvalno špic i kad se najviše radi, od tri do osam nam je udarno vreme“, vidno iznerviran priča jedan taksista, dok pokazuje cedulju sa obaveštenjem.

Iste cedulje dobili su svi pretplaćeni korisnici taksi stajališta u centru Kragujevca, koje je je ujedno i najveće stajalište u gradu.

Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Zbog mitinga Srpske napredne stranke koji će biti održan sutra od 12.30, u potpunosti će biti zabranjen saobraćaj i parkiranje na kružnom toku Kod krsta i Višnjićevoj ulici između stare i nove pošte, počevši danas od 15 sati, pa sutra sve do 16h.

„To je punih 25 sati koliko nećemo moći da radimo. Sutra će biti ludnica u gradu, neće uopšte moći da se prolazi kroz grad, bolje mi je da uopšte ne izlazim da radim“, žali se isti taksista i ponavlja da je odluka „idiotska i van pameti“.

Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Njegov kolega Časlav Mijailović, takođe negoduje i kaže da je zabrana saobraćaja i parkiranja „prerana“, te da je moglo i drugačije.

„Mi bismo se sutra odavde svi sklonili za pet minuta, toliko nam treba da izađemo sa stajališta. Mi ovo stajalište plaćamo, plaćamo i sve poreze, a sada moramo da idemo i da se snalazimo. Druga stajališta nekad imaju mesta, nekad nemaju, a ako stanemo van stajališta, možemo da budemo kažnjeni“, revoltiran je Časlav.

Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Zbog sutrašnjeg mitinga ucentru grada povećano je prisustvo policije, a pristužu i ekipe za montiranje bine i ozvučenja. Dok će taksisti danas i sutra ostati bez dela zarade, ima i onih koji od SNS mitinga očekuju povećanje prometa. Od radnica u okolnim trafikama saznajemo da od jutros dobijaju „vanrednu isporuku vode i sokova“, te da im je rečeno da se očekuje oko 10.000 ljudi i da budu spremne „na gužvu“.

Bonus video: Taksisti u klin, CarGo u ploču – gosti Aleksandar Bjelić i Mihailo Gajić 

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare