TANJUG
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Kompanija "Tačno" saopštila je da je "netačna, neistinita i lažna pet puta izrečena tvrdnja Saveta za borbu protiv korupcije da je firma 'Tačno' kupila, preuzela prava na imovinu nekadašnje agencije Tanjug".

„Takođe, netačna je i tvrdnja Saveta da ‘Tačno’ koristi državnu imovinu, i netačno je da ‘Tačno’ zakupljuje prostor u centru grada koji je ranije koristio Tanjug. Kompanija ‘Tačno’ preuzela je samo ime Tanjug, žigove i radnike ove agencije i ništa više“, navodi se u saopštenju te firme.

Kompanija „Tačno“ ističe da nije tražila, kupila niti preuzela „nikakva prava na imovinu“ i da nema „nikakve veze“ sa slikama, kao ni sa imovinom Tanjuga u bivšim jugoslovenskim republikama, što bi se, kako navode, nepažljivim čitanjem izveštaja moglo zaključiti.

„Stoga je izveštaj Saveta u najmanju ruku čudan, krajnje neprofesionalno urađen (lako su mogli da provere svoje tvrdnje), i jasno zlonameran, jer, iz lažnih podataka, izvlači isti takav neistinit, netačan i lažan zaključak: da su novi vlasnici u mogućnosti da stvore ozbiljnu medijsku imperiju uz sve pogodnosti koje su dobili i dobijaju od države. O zloj nameri govori i bespotrebno stilsko preterivanje – ‘ozbiljna medijska imperija’ (zar postoji ‘neozbiljna medijska imperija'“, navodi se u saopštenju.

„Tačno“ navodi da je zlonamerna i rečenica iz izveštaja Saveta koja glasi: “Njihova najveća obaveza je da se vršenjem svojih usluga ne zameraju vlasti, a kakve će benefite od toga imati građani, to i nije bila tema prilikom ugovaranja prodaje”, prenosi N1.

„Savet je izrekao neistinu, da je neko dobio benefite, imovinska prava, državnu imovinu, i onda ga, na osnovu te laži, optužio za ‘saradnju sa vlastima’. Sasvim je sigurno da je Savet, na ovaj način prestao da bude telo koje se bavi korupcijom (u priči o “Tačno” i “Tanjugu” je evidentno nema), i postao je ideološki savet komesara, koji lovi svoje ideološke neprijatelje“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da time Savet urušava sopstveni kredibilitet, a da štetu „najmanje čini našoj kompaniji i Tanjugu“.

„Mi ćemo i dalje nastaviti da objavljujemo istinite, proverene i tačne vesti. Pa i o onome šta radi Savet“, navodi se u saopštenju.

BONUS VIDEO -Željko Komšić prekinuo intervju sa novinarom Tanjuga posle rasprave o Srebrenici

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare