Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Zaključak da se u radni odnos na neodređeno vreme prime zdravstveni radnici koji su radili tokom pandemije kovida -19.

Kako se navodi u saopštenju Vlade, odluka se odnosi i na saradnike i druga lica koja su radila na poslovima lečenja obolelih od zarazne bolesti Kovid-19.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Odluka se odnosi i na lica koja su radila i na pratećim pomoćno – tehničkim poslovima u zdravstvenim ustanovama u javnoj svojini i privremenim objektima za smeštaj i lečenje obolelih od kovida.

Pročitajte još:

Nedavno smo na Nova.rs pisali o zdravstvenim radnicima koji su, zbog zalaganja tokom pandemije, u velikom broju ustanova u Srbiji zaposleni na neodređeno pre dva meseca, a još nisu primili platu.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Obrazloženje direktora ovih ustanova, je da njihova radna mesta nisu sistematizovana, a da je novac za plate opredeljen i da će ih dobiti čim Vlada potvrdi njihovo zaposlenje. S obzirom na današnju odluku Vlade Srbije, plate bi u najkraćem roku, ovim zdravstvenim radnicima, morale biti isplaćene.

***

BONUS VIDEO: Kovid bolnica Batajnica – poređenje: januar 2021. – mart 2023.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar