Foto:Screenshot/Twitter/@MiroslavaGacesa

Dovoljan je bio samo jedan kišni dan u Beogradu da bi se videlo koliko su radovi u ulici Cara Dušana u Beogradu loše sprovedeni. Na fotografijama koje su podeljene na Tviteru, vidi se da su tek rekonstruisani delovi ulice poplavljeni.

„Fantastična nivelacija novorekonstruisane Dušanove. U zatvoru ćete biti jednog dana. Slike poslati EBRD-u momentalno“, navedeno je uz fotografije potopljene ulice na Tviter nalogu jednog korisnika ove društvene mreže.

Na istom profilu kasnije je postavljen tekst na engleskom jeziku u kom se objašnjava šta je u pitanju, a koji je adresiran na EBRD.

Kako je navedeno na fejsbuk profilu Inicijative Ne da(vi)mo Beograd, na „sređivanja“ Dušanove i još tri ulice u nizu, upumpano je preko 20 miliona evra kredita dobijenog od Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD)“.

Podsetimo, radovi u „četiri bulevara“ (Kraljice Marije, 27. marta, Džordža Vašingtona, Cara Dušana), odnosno na potezu od Vukovog spomenika do Kalemegdana u Beogradu, počeli su 15. juna prošle godine i trebalo je kompletno da budu gotovi do kraja 2019.

Taj rok je, međutim, više puta pomeran i još uvek je neizvesno kada će sve biti gotovo.

Rekonstrukcija Cara Dušana spada u treću fazu, a radovi na njoj su nakon poslednjeg odlaganja zbog koronavirsa počeli 23. juna.

Osim što su i prve dve faze rekonstrukcije završene sa velikim kašnjenjem, radovi i na tim ulicama su urađeni loše, u šta se nedavno uverila i Nova.rs.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare