Foto: Shutterstock/bibiphoto

Završni ispit u školama, zbog bezbednosnih razloga, biće organizovan u 522 škole umesto u 1.266 kako je ranije bilo predviđeno, izjavio je pomoćnik ministra za srednje obrazovanje Miloš Blagojević.

On je za rekao da je Ministarstvo dobilo uveravanja da će svi objekti biti apsolutno bezbedni.

Direktor Osnovne škole „Kneginja Milica“ Darko Eger istakao je da su održani sastanci sa predstavnicima policijskih uprava i da je uspostavljena stalna komunikacija sa direktorima škola.

Na pitanje da li se na taj način stavljaju u neravnopravan položaj učenici koji će polagati završni ispit u školi u koju nikada ranije nisu ušli, Eger je naveo da će učenici u školama koje će biti domaćini polagati ispit pod potpuno istim uslovima kao i u svojim matičnim školama.

Profesorka Filozofskog fakulteta Dragica Pavlović Babić rekla je da deci opterećenje prave procedure – od toga koju olovku poneti, do nepoznatog prostora u kom treba da polažu ispit.

„Oni sada dolaze u nepoznatu sredinu, nepoznat im je ispit, test, pa na kraju i prostor. To nije najbolje moguće rešenje, ali imamo viši razlog koji opravdava ovakve mere“, naglasila je ona.

BONUS VIDEO Mala matura, veliki stres: Mora li tako? – gosti Snežana Romandić i Ana Vlajković

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar