Grafika:Slađana Đermanović/Nova.rs

U Srbiji je u poslednja 24 sata evidentirano još 287 zaraženih koronavirusom, a preminulo je još 9 osoba.

Testirano je 10.912 pacijenata, a na respiratorima je 38 bolesnika.

U Srbiji je juče evidentirano još 230 zaraženih koronavirusom, a preminulo je još 7 osoba. Testiran je bio 11.421 pacijent, a na respiratorima je bio 41 bolesnik.

***
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je sve građane BiH da dođu u Srbiju da se vakcinišu.

„U svakom mestu od sutra mogu da se vakcinišu i dobiju sertifikat kao i građani Srbije, potpuno besplatno. Imamo dovoljno vakcina. Pozivam sve ljude iz regiona da dođu u Srbiju da se vakcinišu“, rekao je Vučić.

***
Klinički imunolog i član Srpske akademije nauke i umetnosti Miodrag Čolić smatra da će građani Srbije verovatno morati svake godine da se vakcinišu protiv korone, jer u proseku, svaka vakcina traje oko godinu dana.

***

Nadam se da ćemo tokom sledeće nedelje doneti odluku o maturskim večerima i da ćemo moći da odobrimo njihovo održavanje, jer ako je epidemiološka situacija dobra, ne treba suspendovati mature, to je važan životni momenat za decu, izjavio je danas ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić.

***

Zaključno sa jučerašnjim danom u Beogradu je vakcinisano 710.555 građana, što je 51,1 odsto ukupne punoletne populacije, objavio je na svom Fejsbuk profilu zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare