Sutra odluka o kretanju za 1. maj, struka za najstrože mere

Društvo 29. apr. 202016:15
Podeli:
Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas da će mere zabrane kretanja za prvomajske praznike Krizni štab razmatrati večeras i sutra i naglasio da su epidemiolozi čvrstog stava da još ovaj put treba ostati na vrlo oštrim merama.

“Biće oko toga savetovanja večeras, a sutra će ponovo biti razmatrano na Kriznom štabu“, rekao je Kon na redovnoj pres konferenciji o situaciji sa korona virusom.

Dodao je da su poslednji epidemiološki podaci ohrabrujući, ali da zabrana kontakata i dalje postoji i da treba štiti stariju kakva god da bude situacija.

“Jasno je da mere moraju kada tad da se skinu, ali mora da nam ostane u svesti da moramo i dalje da šttimo i starije od 65 godina, a ne samo da se oni sami štiti. Naravno da život mora da se nastavi i svesni smo toga, ali moramo svi da se uklapamo. Mi epidemiolozi smo “kočničari“ i “crne vrane“ koji upozoravamo sada kada bi svi istrčali napolje “, rekao je Kon.

Pročitajte još:

Epidemiolog Darija Kisić Tepavčević je kazala da odluka o zabrani kretanja nije doneta iz nečijeg hira, već je zasnovana na potrebi za prevencijom imajući u vidu uobičajeno ponašanje građana u vreme prvomajskih praznika.

“Bez obzira kakva će biti odluka, mi je sada ne znamo, znamo samo naš stav, ponovo bih apelovala na sve da se strpimo još malo i tople praznične dane provedemo malo drugačije i u kući jer tako štitimo i sebe i svoju porodicu“, rekla je Kisić Tepavčević.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Komentari

Vaš komentar