Foto:Ana Marković/Nova.rs

Sutra se obeležavala Dan primirja u Prvom svetskom ratu. Ovaj praznik se zvanično obeležava neradno, ali neće za sve biti tako. Za vas smo napravili spisak i najvažnije informacije o radnom vremenu pojedinih uslužnih delatnosti - od radnji do benzinskih pumpi.

Prodavnice, tržni centri, pumpe…

Tržni centri u Beogradu radiće redovnim radnim vremenom, a prodavnice prehrambene robe moraju da rade najmanje od 9 do 12 časova. Veliki hipermarketi radić uglavnom po redovnom radnom vremenu.

Dok će benzinske stanice raditi 24 sata samo na putevima prvog i drugog reda, a ostale će raditi najmanje od 6.00 do 20 časova.

Pijace

FISKALIZACIJA PIJACE, Šta pijačarima donosi fiskalizacija, plaćanje karticom, karticama, prilog, emisija Među nama, Medju nama Nova S
Foto: Nova S

Beogradske pijace će u četvrtak raditi uobičajeno od 6 do 19 sati.

Kako je saopšteno iz JKP „Gradske pijace“, sve pijace koje se nalaze u sistemu ovog preduzeća na državni praznik – Dan primirja u Prvom svetskom ratu, 11. novembra, radiće od 6 do 19 časova u cilju omogućavanja snabdevanja građana zdravim i visokokvalitetnim namirnicama.

Pošte

Foto: N1

U Srbiji će u četvrtak, 11. novembra, zbog državnog praznika raditi ukupno 39 pošta.

Na državni praznik Dan primirja u Prvom svetskom ratu, radiće dežurne pošte u Beogradu, Nišu, Novom Sadu, Kragujevcu i drugim većim gradovima, kao i pošte na graničnim i administrativnim prelazima – ukupno 39 pošta.

U Beogradu, pored Glavne pošte u Takovskoj 2, i pošte na aerodromu Nikola Tesla, koje će raditi uobičajeno – non-stop, radiće i pošte u tržnim centrima i druge dežurne pošte.

Dežuraće i pošte u Zrenjaninu, Pančevu, Somboru, Sremskoj Mitrovici, Šapcu i na Zlatiboru, navodi se u saopštenju.

Po neizmenjenom radnom vremenu, radiće pošte na graničnim i administrativnim prelazima – non-stop, osim pošte na Graničnom prelazu Čukarka, koja radi od 7 do 18.30 časova.

Parking servis u Beogradu i Novom Sadu

Sutra na Dan primirja u Prvom svetskom ratu beogradski „Parking servis“ neće kontrolisati i naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima Beograda, a biće zatvoreni i šalteri za rad sa strankama u Takovskoj 31 i Mileševskoj 51, saopštilo je to preduzeće.

Na dan praznika biće otvorene sve javne garaže, posebna i SMS parkirališta i radiće po uobičajenom sistemu naplate, kao i „pauk“ služba za prenos nepropisno parkiranih vozila.

JKP „Parking servis“ Novi Sad sutra parkiranje neće naplaćivati.

„NS bike“ sistem će tokom praznika raditi nesmetano, a novi korisnici moći će da se registruju nakon praznika, saopštilo je ovo lokalno komunalno preduzeće.

Redovna naplata parkiranja i registracija korisnika ”NS bike” sistema nastavlja se u petak, 12. novembra ove godine.

GSP

Na Dan primirja na svim gradskim, prigradskim i lokalnim linijama biće primenjen red vožnje za nedelju.

 

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)