Poljoprivrednici iz Šumadije krenuli traktorima za Beograd Foto:N1/Milan Nikić

Poljoprivrednici iz Šumadije koji četvrti dan traktorima blokiraju brzu saobraćajnicu Kragujevac-Batočina, a od sinoć i ulaz na auto-put E-75, formirali su kolonu mehanizacije i u 15.45 časova krenuli za Beograd.

Oni traktore voze starim (paralelnim sa autoputem) drumom od Batočine, preko Lapova i Velike Plane do srpske prestonice.

„Tokom puta priključiće nam se kolege sa blokade u Desimirovcu kod Kragujevca i ostali. Ako nas niko ne bude zaustavljao u vožnji, uz stajanje na pumpama da dolijemo gorivo, ispred zgrade Vlade Srbije bićemo između 21 i 22 časa. Pozivam sva udruženja, građane, političke organizacije, a posebno ekološka udruženja da nam se pridruže u protestu“, kaže za N1 Jovan Golubović, poljoprivrednik iz Rače Kragujevačke.

Odblokirana je raskrsnica puteva kod batočinskog ulaza na autoput, a put Beograda sa te lokacije krenulo je pedesetak traktoristi iz Šumadije.

Poljoprivrednik iz Rače Milan Milošević podseća na zahteve poljoprivrednika.
„Vraćamo se na početak pregovora. Bili smo spremni da prihvatimo cenu od 600 evra za suncokret. Sada tražimo 700 evra, kao što smo prvobitno i planirali. I ne odustajemo“, kaže Milošević.
Prema njegovim rečima, čim se sakupe poljoprivrednici iz ovog dela Srbije, krenuće traktorima za Beograd.
„Imamo informaciju da će žandarmerija da nas spreči u tome. Videćemo“, kaže Milošević.

BONUS VIDEO – Uključenje iz Novog Sada – poljoprivrednici zbunjeni i uplašeni

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare