Miodrag Majić Foto:Zoran Lončarević /Nova.rs

Sudija Apelacionog suda Miodrag Majić izjavio je da neće biti kandidat na predstojećim izborima za predsednika Srbije, bez obzira što se u delu javnosti njegovo ime sve češće spominje kao "dobar predlog" za predsednika države.

Majić je u intervjuu Beti, koji će agencija objaviti sutra, kazao da je uveren da razlog njegovog pominjanja leži u činjenici da su građani predugo „gladni“ pravde.

„Zbog toga su skloni da u jednom sudiji, koji otvoreno govori o problemima pravosuđa, vide poželjnog predsednika države. Sebe vidim kao sudiju. Čak i u ovdašnjim okolnostima, smatram to jednim od najčasnijih zanimanja, i ne bih ga se tako lako odrekao, ako me ne oteraju“, rekao je Majić.

On kaže da pri tom nije siguran da bi bio dobar populista i da bi se svideo masama.

Naveo je da politika, nažalost, zahteva dozu beskrupuloznosti u saopštavanju neistina i pristajanju na kompromise, na koju nije spreman.

„Ne osećam se dobro u laganju i kalkulacijama. Draže mi je da me napadaju i napuštaju dok se sebe ne stidim i dok saopštavam istinu. A to baš i nije dobar recept za ovdašnjeg predsednika“, kazao je sudija.

Na pitanje Bete da li je na tu temu imao razgovore s predstavnicima opozicije, sudija Majić je kratko odgovorio: „Nisam“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare