Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Oko 350 studenata iz Crne Gore koji studiraju u Beogradu i drugim gradovima u Srbiji uputilo je pismo ambasadi Crne Gore u Srbiji, interesujući se na koji način mogu da se vrate u domovinu u vreme pandemije koronavirusa, pišu podgoričke Vijesti.

Iz crnogorske ambasade Vijestima je odgovoreno da nema organizovanog prevoza.

„Studenti idu ili privatnim vozilima ili koriste postojeće linije privatnih auto-prevoznika. Institut za javno zdravlje propisuje mere karantina ili samoizolacije. Ambasada u tom delu nema nadležnosti“, navodi se u odgovoru ambasade.

Kako su Vijestima ispričali neki od njihovih roditelja, studenti tvrde da još nisu dobili odgovor na koji način će biti organizovan njihov povratak po završetku ispitnog roka.

““Deca su potpuno izgubljena. Studentske menze u Beogradu ne rade već 15 dana. Moraju da se isele iz domova. Svi oni žele da se što pre vrate u Crnu Goru, ali ovog puta, za razliku od prvog talasa kada je povratak bio organizovan, niko još ne pominje takvu mogućnost“, kazala je zabrinuta majka.

Izvesno je da sve njih kada se vrate, zbog popunjenosti drugih karantina u Crnoj Gori, očekuje karantin u Beranama, dodaju Vijesti.

Karantin u tom gradu otvoren je pre nekoliko dana u Domu učenika i studenata i ima oko 200 kreveta.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare