Biljana Stojković Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Profesorka Biljana Stojković iz Skupštine Slobodne Srbije rekla je za Nova.rs, nakon večerašnjeg protesta, da je on pokazao da se narod Srbije ne miri sa "sudbinom koju mu je aktuelni režim namenio".

Vlada Srbije, koja se, kako navodi Stojković, proglasila jedinim tumačem javog interesa, želi Zakonom o eksproprijaciji sebi da, kako ističe, obezbedi moć da po hitnom postupku oduzima privatnu svojinu građana zarad privatnih interesa i profita stranih kompanija.

„Građani Srbije čija je imovina danas direktno ugrožena ovakvim zločinačkim udruživanjem SNS režima i stranih eksploatatora prirodnih bogatstava Srbije, došli su da upozore na opasnost koja se nadvija nad našu zemlju. Svesni ogromne opasnosti po životnu sredinu koje ovi projekti sa sobom nose, došli su u Beograd da traže pomoć i podršku“, rekla je Stojković za Nova.rs i dodala:

„Samo građanska solidarnost i otpor mogu spasiti budućnost našeg društva.“

Ona ističe da je večerašnji protest pokazao snagu, ostvario svoju svrhu, kako kaže, osvešćivanja građana i upozorio vlast da „ova pljačka i otimačina neće proći“.

„Srbija će stati ukoliko ovi zakoni budu usvojeni“, poručila je Stojković.

Podsetimo, večeras je ispred Predsedništva Srbije održan protest „Mi znamo da zemlju ne damo, a vi“ protiv izmena zakona o referendumu i eksproprijaciji, a građani su protestnu šetnju nastavili do RTS-a. Protest je završen bacanjem novčića na vrata Vlade Srbije, uz poruku „Nisu nam potrebne vaše pare“ i „Ne damo Srbiju“.

 

***

Bonus video: Protest protiv Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi i Zakona o eksproprijaciji, protiv Rio Tinta i uništavanja Makiša

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar