Aplikacija "Beograd plus" startovala je danas, a to će korisnicima gradskog prevoza u glavnom gradu omogućiti praćenje vozila, ali i onlajn kupovinu karata.

Instalirali smo aplikaciju i proverili kako funkcioniše.

Instaliranje aplilkacije je veoma jednostavno i moguće je preko „Play“ prodavnice ili „App“ stora.

Foto: Beograd plus

Kada se aplikacija otvori, korisniku se prvo prikazuje nasumičan izbor autobuskih stajališta u blizini. U gorenjem polju moguće je upisati željenu stanicu, nakon čega će biti dostupne informacije o očekivanom dolasku svih linija koje tu staju.

Foto: Beograd plus

U delu plaćanje dostupna je kupovina karata pomoću platne kartice, a ostavljena je i mogućnost uplaćivanja određenog iznosa – u delu iznos avansnih sredstava. 

Potrebno je i da kreirate svoj nalog, nakon čega ćete na mejl dobiti potvrdu.

Dakle, da biste koristili aplikaciju, morate imati nalog.

Foto: Beograd plus

U gornjem desnom uglu, odmah pored polja u kom pretražujete stanice, nalazi se i ikonica malog fotoaparata, klikom na nju, aplikacija vas odvodi u polje za prijavu nepravilnosti.

Foto: Beograd plus

Tu građani mogu uneti svoje primedbe upisavanjem registarskih oznaka i garžanog broja vozila, prilažući fotografiju problema, uz svoje ime, prezime i broj telefona.

U delu pravna lica, korisniku je dostupno da se poveže sa postojećom digitalnom mesečnom, godišnjom ili povlašćenom kartom.

Foto: Beograd plus

Podsetimo, gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić najavio je da će aplikacija danas početi sa radom.

PROČITAJTE JOŠ

Pojasnio je da će građani preko aplikacije „Beograd +“ moći da plaćaju kartu krarticom, kao i da će građani moći da provere za koliko stanica će stići vozilo.

Šapić je naveo da ova aplikacija ima „daleko širu sliku“.

***

BONUS VIDEO: Šapić u obračunu sa novinarima N1 i NOVA S

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare