slabljenje korone
Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Potpredsednik vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanovic izjavio je danas da, iako je vanredno stanje završeno, odredene mere koje je predložila zdravstvena struka, a koje za cilj imaju zaštitu zdravlja i života gradana, ostaju na snazi.

Stefanović je zamolio građane da se predloženih mera, kao i do sada, pridržavaju i da nastave da budu disciplinovani i odgovorni.

„Te mere imaju za cilj da se sacuvaju živote i zato je predložena mera socijalnog distanciranja. To u praksi znaci da cemo sada imati mogucnost okupljanja, odlaska u kafice i restorane, ali ne može biti više od 50 ljudi, jer bismo time povecali mogucnost da se zaraza proširi. Zato molim građane da razumeju da su sve mere koje zdravstveni radnici predlažu namenjene njihovom zdravlju i da nastave, baš kao da sada, da ih ozbiljno i odgovorno sprovode“, rekao je Stefanović.

Pročitajte još:

Odgovarajući na pitanje u vezi mogućnosti javnih skupova, Stefanović je pojasnio da za njih važe dve mere, prva koju su predložili zdravstveni radnici, da skup ne može imati više od 50 ucesnika, i druga propisana Zakonom o javnom okupljanju, da mora biti najavljen nadležnoj policijskoj stanici najmanje pet dana ranije.

„Svi skupovi koji nisu sazvani u skladu sa ovim merama su nezakoniti i molim ljude da, bez obzira na motive, to ne cine, jer kršenjem ovih mera mogu ugroziti zdravlje drugih ljudi, a i te ljude izlažu sankcijama, odnosno prekršajnom kažnjavanju“, poručio je Stefanović.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare