Vladika Jovan Ćulibrk i Draško Stanivuković Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, izjavio je za Nova.rs da je Jasenovac najveći srpski grad pod zemljom i da je na novim generacijama da izvuku pouke iz prošlosti, kako bi mogli da grade uspešnu sadašnjost i budućnost.

 

On je danas u Jasenovcu prisustvovao poseti patrijarha Porfirija Eparhiji pakračko-slavonskoj, koja je ujedno i prva od kad je postao poglavar Srpske pravoslavne crkve.

Povezane vesti:

„Ovo je naš najveći grad pod zemljom. Posetiti ovo mesto znači prisetiti se svega onog što naš narod prošao, sve one golgote. Ako ne obilazite ovakva mesta, kao što je Jasenovac, onda nema ni sadašnjosti, ni budućnosti. Ako vi ne izvučete pouke iz teškoća koje ste savladali, da li možete da imate sadašnjost i budućnost kroz koje treba da idete. Kao narod smo zaista mnogo propatili i iz te patnje treba da izvučemo dodatnu snagu i motivaciju da gradimo sadašnjost i budućnost. I to moraju da rade generacije kojoj pripadam ja, ali i oni mlađi. Svi treba da obilazimo ova mesta i da nam njihova istorija bude nauk“, rekao je gradonačelnik Banjaluke.

On je pohvalio i rad episkopa pakračko-slavonskog Jovana Ćulibrka, koji već godinama radi na obnovi Eparhije, navodeći da očekuje uskoro njegovu posetu najvećem gradu u Republici Srpskoj.

„Mi smo već u prvih par minuta dogovorili njegovu posetu. Naša je dužnost da se podržavamo i moramo da pomažemo gde god ima našeg naroda i gde su naše svetinje“, podvukao je on.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar