Milan Stamatović Foto:BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC

Milan Stamatović, predsednik Zdrave Srbije, izjavio je da kroz agroindustrijski centar može da reši skoro sve probleme poljoprivrednika i da im tako pomogne u samoj organizaciji i otkupu, zaštiti od monopola. Tokom posete poljoprivrednicima u Zaječarskom okrugu rekao je da domaćini u zaječarskim selima mogu da prodaju svoje proizvode sigurno, bezbedno i po adekvatnim cenama, jer ne može cena mleka da bude jeftinija od obične vode.

„Neposredni poljoprivredni proizvođači ukazali su na teške uslove opstanka u toj privrednoj grani, navodeći da se cena otkupa mleka nije menjala od 2004. godine a da je u međuvremenu sve višestruko poskupelo. Da bi domaćinima ostala barem minimalna dobit, otkupna cena mleka bi morala da bude najmanje 40 dinara po litri a država bi uz to morala da poveća premiju stočarima sa sedam na deset dinara“, rekao je Stamatović

Stamatović je dodao da veliki problem zaječarskim ali i svim ostalim poljoprivrednicima u Srbiji predstavlja činjenica da je cena goriva do skoro bila 130 i nešto a sada je 150 dinara, a da je džak đubriva, potrebnog za prolećnu setvu, poskupeo sa hiljadu na 1.250 do 1.300 dinara.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar