Stamatović: Dodatni napor za normalne uslove tokom epidemije

Društvo 21. jul. 202011:11
Podeli:
Foto: Shutterstock

Zbog epidemiološke situacije, koja je slična u celom Zlatiborskom okrugu, komunalne službe ulažu dodatni napor da se održe normalni uslovi života za sve stanovnike i posetioce Zlatibora, rekao je predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović.

„Trudimo se da na vreme završimo važne infrastrukturne projekte koji su u toku ali i sve svakodnevne poslove, a  komunalne službe moraju da odvoje više vremena, truda i rada za povećan broj stanovnika, jer na Zlatibor dolaze ljudi u svoje apartmane i vikendice, kao i sportske ekipe na pripreme“, istakao je Stamatović.

U vreme uvođenja vanredne situacije, dodao je on, počeli smo radove na uređenju Zlatibora, pre svega uređenje fekalne i kišne kanalizacije.

„Sve radove finansira lokalna samouprava iz naknade za uređenje građevinskog zemljišta i kroz kompenzacije sa velikim investitorima, i za desetak dana planiramo završetak tih radova u centru Zlatibora. Puštamo vodu u jezero, a za jesen ostavljamo završetak onih radova izvan centra, kao što su uređenje zelenih površina i postavljanje svetlosnih efekata na jezeru. Do 19. avgusta ćemo, ukoliko zdravstvena situacija to bude dozvoljavala, gondolu pustiti u probni rad“ „, naveo je Stamatović u pisanoj izjavi.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar