Aleksandar Vučić Foto:TANJUG/ NEBOJSA RAUS/

Snimak iz parka u Kragujevcu, u danu kada se održavala vojna parada u ovom gradu, uznemirio je javnost budući da se na snimku vide deca iz, kako je naknadno utvrđeno, privatnog vrtića "Čili i Vili" u tom gradu. Reakcije su burne, a direktorka optužbe negira.

Vojna parada u Kragujevcu, koja je održana na Vidovdan 28. juna, privukla je ogromnu pažnju građana Kragujevca.

Posle negodovanja roditelja i nastavnika osnovnih i srednjih škola, zbog direktive o organizovanoj poseti đaka paradi, koju je direktorima škola uputio načelnik Školske uprave Kragujevac Goran Joksimović, javnost se uzburkala, ali je prava lavina komentara nastala nakon snimka na kojem se vide deca predškolskog uzrasta kako se nalaze u parku u danu parade.

Snimak je brzo osvanuo na društvenim mrežama, a Nova.rs došla je i do saznanja da su se roditelji bunili zbog ovakve odluke vrtića, budući da je parada delom i politički obojena.

Šta se vidi na snimku?

Na snimku se vidi gužva, građani koji užurbano šetaju parkom, ali i deca koja šetaju u koloni jedno za drugim. Nova.rs ispitala je celokupan slučaj i razgovarala sa direktorkom ustanove „Čili i VIli“, Katarinom Milosavljević, koja je za Nova.rs rekla da decu svakog dana izvode u ovaj park, te da nije postojala zabrana da oni budu tu.

„Predškolska ustanova „Čili i Vili“ nalazi se preko puta parka. Svakoga dana u toku prepodneva, pa do ručka, provodimo vreme u parku pa je tako bilo i juče“, rekla je direktorka vrtića za Nova.rs.

Aleksandar Vučić Foto:TANJUG/ NEBOJSA RAUS/

Na naše pitanje da li je deci mesto na ovakvom skupu, ona je naglasila da su se iz parka sklonili kada je krenula gužva.

„Iz parka smo se sklonili kada je bila gužva, a tada je i već bilo vreme ručku u vrtiću. Deca su u 12:15 već bila u vrtiću, a početak parade bio je u 13 sati. Šta je tu sporno? To je juče bila vojna parada, a ne politički skup. Nije bilo zabranjeno deci pre parade da provode vreme u parku. Mi smo se sa svim roditeljima dogovorili da tokom dana neko vreme provodimo u parku“, zaključila je Milosavljević.

Inače, direktorka vrtića „Čili i Vili“ politički je aktivna u Kragujevcu, gde je odbornik u Skupštini grada na listi SPAS, prema podacima sa sajta Skupštine grada.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare