Sneg u Novom Parzaru. Pao sneg u Novom Pazaru, sneg u aprilu
Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

U Srbiji će danas biti hladno i oblačno vreme, sa slabom kišom, susnežicom, a ponegde i slabim snegom. Takođe, Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorava na olujnu i orkansku košavu koja će duvati u narednim danima.

„U prvoj dekadi decembra duvaće umeren i jak južni i jugoistočni vetar, koji će od subote uveče do ponedelјka, kao i sredinom naredne sedmice imati olujne (preko 17 m/s), a na jugu Banata i udare orkanske jačine (preko 28 m/s)“, navodi se u RHMZ upozorenju.

Foto: Printscreen/RHMZ

Što se današnjeg dana tiče, pre podne se očekuje slaba kiša i susnežica na severu i zapadu Srbije, a u Timočkoj Krajini slab sneg. Posle podne će u svim krajevima biti suvo, a na jugu i sa sunčanim periodima. Duvaće slab i umeren vetar, istočni i jugoistočni, a u donjem Podunavlju i Pomoravlju povremeno jak.

Najniža temperatura biće od 0 do 3 stepena, na jugu Srbije do devet stepeni Celzijusa.

Što se tiče prestonice, u Beogradu će danas biti oblačno s kratkotrajnom kišom, a u višim delovima grada moguća je i susnežica. U toku dana biće umereno do potpuno oblačno i suvo. Duvaće umeren istočni i jugoistočni vetar. Najniža temperatura od 1 do 3 stepena, a najviša oko 6 stepeni.

Šta nas čeka za vikend?

U subotu će vreme biti suvo uz manji porast temperature i promenljivu oblačnost sa sunčanim intervalima. Duvaće umeren jugoistočni vetar u pomoravlju i podunavlju, a u ostalim krajevima slab jugoistočni, istočni i severoistočni. Minimalna jutarnja temperatura od -1 do 3 stepeni, a maksimalna od 6 do 10. Temperatura u 22 časova biće od 2 do 6 stepeni.

PROČITAJTE JOŠ

U nedelju dolazi do naoblačenja sa kišom koja će najpre zahvatiti jugozapadne i zapadne predele, a zatim i ostale krajeve tokom popodneva i večeri. Temperatura iznad proseka za početak decembra, ali će u košavskom području biti vetrovito što će povećavati osećaj hladnoće.

BONUS VIDEO Prvi sneg pao u Pomoravlju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar