Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Pred Srbijom je zbog Dana državnosti produženi vikend, odnosno uz subotu i nedelju, ne radi se još u ponedeljak i utorak. Mada deo građana u Srbiji praznuje četiri dana, većina uslužnih objekata nije menjala svoje radno vreme. Nova.rs donosi pregled šta i kako radi u Beogradu tokom praznika.

Tržni centri, restorani i kafići

Trgovinski, ugostiteljski objekti i tržni centri nisu menjali radno vreme zbog državnog praznika, tako da ovih dana rade uobičajeno. Tržni centri, restorani i kafići rade do 20 časova, a prehrambene prodavnice do 21, kako je propisano epidemiološkim merama.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs
Apoteke

Dežurne apoteke koje rade 24 časa otvorene su i tokom praznika, a većina privatnih apoteka radi po uobičajenom radnom vremenu.

Pijace

Sve zelene pijace koje su u sastavu Javnog komunalnog preduzeća, tokom Dana državnosti radiće po svom uobičajenom radnom vremenu, osim otvorenog tržnog centra poznatijem kao Buvljak koji ponedeljkom inače ne radi, dok će u utorak, prema zimskom režimu biti otvoren od 8 do 16 časova.

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Pošte i banke

U ponedeljak i utorak pored Glavne pošte u Takovskoj 2, koja radi 24 časa, u Beogradu će raditi i pošte u tržnim centrima i druge dežurne pošte, kao i one na graničnim i administrativnim prelazima – ukupno 73 pošte u Srbiji.  Banke će tokom praznika biti zatvorene, osim filijala koje se nalaze u tržnim centrima, koje rade po uobičajenom radnom vremenu.

 

Vakcinacija i tokom praznika

Proces vakcinacije odvijaće se po unapred utvrđenom planu, bez prekida i tokom predstojećih državnih praznika i to za davanje i prve i druge doze. Druga doza vakcine daje se nakon tri nedelje, a građani će dan ranije biti obavešteni SMS porukom o terminu i mestu revankcinacije. Izuzetno je važno da se svi građani pridržavaju vremena vakcinacije i nikako ne propuste svoj zakazani termin.

 

Javne garaže i parking servis

Sve javne garaže biće neprekidno otvorene za vreme praznika i radiće po uobičajenom sistemu.

JKP „Parking servis“ Beograd saopštio je da u ponedeljak i utorak, 15. i 16. februara 2021. godine, neće kontrolisati i naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima grada povodom obeležavanja Dana državnosti Srbije.

 

Gradski prevoz

Javni gradski prevoz će od subote do ponedeljka funkcionisati po nedeljnom redu vožnje, što znači da se treba pripremiti na nešto duže čekanje autobusa, tramvaja i trolejbusa nego što smo navikli.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar