Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Stranka slobode i pravde (SSP) upitala je danas ministra zdravlja Zlatibora Lončara i gradonačelnika Beograda Zorana Radojičića zašto novi Dom zdravlja u beogradskom naselju Borča još nije počeo da radi, i zašto su probijeni svi rokovi za njegovo stavljanje u funkciju.

„Inicijalni rok za završetak radova je bio 330 dana od početka radova, odnosno kraj 2020. godine, ali je produžen“, naveli su iz SSP u saopštenju.

Iz te stranke su podsetili da su Radojičić i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić početkom januara ove godine obećali stanovnicima Borče da će novi Dom zdravlja moći da koriste „već od februara“.

„Sada je april. Niti je otvoren, niti je iko objasnio zašto ne radi“, navode iz SSP.

Oni su ocenili da je taj objekat od „kapitalnog značaja za Beograd“, ne samo jer je predvidjen da obezbedi primarnu zdravstvenu zaštitu za 100.000 stanovnika – već zbog toga što bi imao posebno važnu ulogu u vremenu epidemije korona virusa.

Stranka slobode i pravde u saopštenju je navela da insistira da se to pitanje reši i da se Dom zdravlja otvori što pre, kako su kazali, posebno imajući u vidu tešku zdravstvenu situaciju u ovom trenutku.

„Skandalozno je da objekat, u čiju je izgradnju uloženo sedam miliona evra, još nije priveden nameni, dok više od 14.000 zdravstvenih radnika trenutno nema posao u Srbiji“, ocenili su iz te stranke.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar