Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Irena Živković, predsednica Inicijativnog odbora SSP u Boru pozvala je sve roditelje dece sa smetnjama u razvoju da se obrate pismom i podrže donošenje zakona Roditelj Negovatelj.

„Pozivamo roditelje dece sa razvojnim teškoćama da nam napišu pismo i da u njemu objasne na koliko su zatvorenih vrata kucali, pred koliko lekara sa strahom sedeli, koliko puta im je rečeno da nisu pogodni za posao, koliko prijatelja je prestalo da ih zove na proslave, koliko puta su zajmili novac da bi platili lekarske preglede, sa kojim crnim slutnjama idu na spavanje i da li bi im zakon Roditelj Negovatelj pomogao da se manje plaše budućnosti“, navodi se u pozivu Živković.

Kako je navela u pozivu roditelji dece sa retkim bolestima treba da napišu pismo i da u njemu objasne koliko su molbi poslali nadležnim institucijama, „na koje su im sve načine gazili dostojanstvo, koliko puta su odustajali, pa nanovo pokušavali, koje svote novca su davali, koliko puta su dobili prazna obećanja i da li bi im zakon Roditelj Negovatelj pomogao da se manje plaše budućnosti“.

„Pozivamo roditelje dece sa invaliditetom da nam napišu pismo i da u njemu objasne na koje su sve načine pokušavali da ostvare svoja prava, koliko puta su gledali molećivo u članove komisije, koliko puta su se postideli da potraže pomoć, koliko puta su pokušavali da izbegnu tuđe sažaljenje, koliko često su zamišljali da njihovo dete može potpuno samostalno da živi i da li bi im zakon Roditelj Negovatelj pomogao da se manje plaše budućnosti“, navodi Živković.

Kako objašnjava zakon Roditelj Negovatelj znači da bi roditelji imali mesečno primanje u nivou republičkog minimalca i radni staž, ukoliko zbog celodnevne brige o detetu nisu u mogućnosti da budete u stalnom radnom odnosu.

„Uzmite olovku i napišite nam da li bi vam i koliko ovaj zakon značio. Nateraćemo ih da pročitaju svako vaše pismo. Naša adresa je ul. Kralja Milana 23, 11000 Beograd“, zaključuje Živković.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar