Foto: Shutterstock

Savet za obrazovanje novosadskog odbora Stranke slobode i pravde saopštio je danas da se upis mališana u Predškolsku ustanovu "Radosno detinjstvo" u Novom Sadu i ove godine "sprovodi katastrofalno", a mnoge porodice s oba zaposlena roditelja ostaće bez, kako navodi, vrtića, te će biti prinuđeni da se snalaze kako znaju i umeju.

Novosadski SSP je naveo da je na konkursu stigla 4.091 prijava, a odobreno je 1.005 upisa.

To znači da je oko 3.000 dece odbijeno, te da će biti brojnih žalbi na ovakve odluke, navodi se u saopštenju.

„Da zlo oko upisa bude gore – veb stranica ‘Radosnog detinjstva’, putem koje roditelji mogu da se informišu o prvom krugu upisa, već drugi dan nije u funkciji, ili radi otežano i s prekidima. Sve to otežava stresnu situaciju naših sugrađana koji do 28. juna moraju da potvrde da je njihovo dete upisano u vrtić, da potpišu ugovor o upisu i boravku deteta u vrtiću i preuzmu ga“, naveo je novosadski SSP i dodao:

„Ono što posebno zabrinjava jeste podatak da je trenutno u PU ‘Radosno detinjstvo’ upisano ukupno 17.069 mališana, što je izuzetno veliki broj na raspoložive resuse. Zbog toga su grupe prevelike, te su vaspitači, umesto da realizuju vaspitni program, preokupirani brigom za bezbednost dece.“

SSP je ocenio da ovakvom organizacijom gradske vlasti „maksimalno eksploatišu zaposlene u ‘Radosnom detinjstvu’, a raspoređujući 1,5 vaspitača na dve grupe, ‘štede’ u proseku po oko milion i po dinara godišnje“.

BONUS VIDEO – Vaspitači poručuju vlastima: „Moramo biti zdravi, biti zdravi“

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar