Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Srpsko lekarsko društvo pozvalo je građane da se što je pre moguće vakcinišu protiv koronavirusa jer je masovna vakcinacija jedini način da se epidemija stavi pod kontrolu. Takođe upozorava građane da ne nasedaju na besmislice koje u pojedinim medijima i na društvenim mrežama plasiraju neodgovorne osobe. 

„Srpsko lekarsko društvo sa velikom zabrinutošću prima  informacije da odziv na vakcinaciju protiv kovida 19 počinje da slabi.  Epidemija već predugo traje, već je odnela mnogo života, dovela do teških  poremećaja u funkcionisanju zdravstvene službe, iscrpljivanja zdravstvenih  radnika, do ozbiljnih poremećaja u lečenju bolesnika koji boluju od drugih  oboljenja, do teških posledica po privredu, prosvetu, kulturu i sve druge  društvene delatnosti, i do iscrpljivanja ionako ograničenih materijalnih  resursa, sve sa nesagledivim posledicama“ ističe se u saopštenju.

Masovna vakcinacija, kako ističe Srpsko lekarsko društvo, jedini je način da se epidemija stavi pod kontrolu.

„Srpsko lekarsko društvo poziva građane da ne nasedaju na besmislice koje po društvenim mrežama i u  pojedinim medijima plasiraju neodgovorne osobe, i da se što je moguće  pre masovno odazovu na vakcinaciju bilo kojom vakcinom koju je  odobrila Agencija za lekove i lekovita sredstva Republike Srbije“ navodi se u saopštenju.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar