Srpske turiste dovezli do Stavrosa, sad neće da ih vrate

Društvo 29. jun. 202114:38 > 14:47
Podeli:
Foto: Wojciech Tchorzewski / Shutterstock

Dragana Janković (33) iz Beograda uredno je platila kartu za prevoz do Stavrosa u Grčkoj, ali joj je nakon pristizanja u Grčku agencija "Gea turs" saopštila da nema mesta za njenu porodicu i nju, te da moraju da se snađe za povratak.

Čitateljka portala Nova.rs Dragana Janković obratila nam se očajna budući da je ona praktično „zarobljena“ u Grčkoj sa svojom sestrom i sinom. Naime, Dragana je otišla na putovanje na Stavros, gde ju odvela agencija „Gea turs“. Dragana je platila prevoz i kako kaže više puta je pitala agenciju da li je to sigurno, te da je dobijala potvrdan odgovor.

Dragana za Nova.rs kaže da je ona prilično iznervirana, te da joj je najveći problem malo dete koje nema obezbeđen povratak u Srbiju.

„Zvala sam Gea turs nekoliko puta da ih pitam da li imaju obezbeđen odlazak i dolazak, a oni su odgovarali isključivo sa ‘Ne brinite’. Nikakve probleme nismo imali, do danas kada nam je saopšteno da nam nije obezbeđen put nazad“, rekla je putnica za Nova.rs.

Ona ističe da je razlog ovome to što je agencija prevozila više putnika nego što je dozvoljeno, pa su zbog toga morali da plate određene kazne i penale.

gea turs skrinšot
gea turs skrinšot

„Rekli su mi da im se ne isplati da nas voze i plaćaju tolike kaznu i kratko nam saopštili da se snađemo sami za povratak u Srbiju. Mislim, razumite me, ja mogu da se snađem nekako do Soluna, nije to problem, ali nije isto kada imate 20 godina i idete na ekskurziju i kada putujete sa malim detetom. Mi smo imali usmeni dogovor i očekivala sam da će to da se ispoštuje“, kazala je Dragana.

Dragana je za kraj podvukla i napomenula da je ona očekivala da će sve biti u redu i da nije krenula „na slepo“ na ovo putovanje, te ističe da je bitno da se ovakve stvari preduprede u budućnosti.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar