Istanbul eksplozija Foto:John Wreford/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia/EPA-EFE/ERDEM SAHIN/Yasin AKGUL / AFP / Profimedia/Arnaud Andrieu / Sipa Press / Profimedia

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije saopštilo je danas da je u današnjem terorističkom napadu u Istanbulu ranjena jedna državljanka Srbije.

„U današnjoj eksploziji u Istanbulu ranjena je jedna naša državljanka. Reč je o turisti Dragani Ristić iz Niša. Ona je van životne opasnosti i nalazi se u bolnici, gde će večeras biti operisana, jer ju je geler pogodio u rame“, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Za sada, međutim, kako se u saopštenju navodi, nema zvaničnih informacija iz Istanbula.

„Ovo je informacija od naših turista koji su bili na licu mesta i javili se našem generalnom konzulatu, koji će pružiti pomoć svim našim državljanima. Generalni konzul Ivana Pejovic je u stalnom kontaktu sa našom ranjenom državljankom. Obaveštavaćemo javnost o svim novim detaljima i razvoju situacije“, kažu iz ministarstva.

Podsetimo, predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan rekao je danas da je eksplozija „opaki bombaški napad“, te da će izdajnici biti kažnjeni.

Nakon eksplozije je došlo i do pucnjave u istanbulskom metrou, a kako prenose turski mediji, policija je likvidirala jednu osobu.

***

BONUS VIDEO: Eksplozija u pešačkoj zoni u Istanbulu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar