Foto: NOVA S

Dolazak Željka Mitrovića helikopterom u kasarnu u Novom Pazaru jako je loše odjeknuo u vojsci. Inače, način na koji se Mitrović predstavlja u javnosti dodatno iritira sve pa i pripadnike vojske, ocenio je Sreto Malinović, penzionisani pilot i brigadni general Vojske Srbije u emisiji "Među nama"

Dolazak kontroverznog biznismena Željka Mitrovića helikopterom u kasarnu u Novom Pazaru nepotreban je i za vojsku i vojnike smatra  Malinović i dodaje da se radi o načinu „agresivne kampanje prikazivanja njihove borbe protiv nevidljivog neprijatelja“

Govoreći o ulozi i koriišćenje vojske u vanrednom stanju Malinović je podsetio  da je nakon proglašenja vanrednog stanja vojska odmah pod dugim cevima izvedena na ulicu, nakon čega su i bez adekvatne zaštite upućeni u prihvatne centre . Posledica je – veliki broj zaraženih vojnika od koronavirusa.

„Mi smo u ratnom filmu koji ima jednog glavnog glumca, tri četiri sporedna, nekoliko dodavača i sedam miliona statista. To nije samo sada, u vanrednom stanju, već u poslednjih sedam – osam godina. Nezadovoljstvo u vojsci traje već nekoliko godina. Za sve što se dešava vojsci odgovoran je vojni vrh , kada oni budu držali do sebe, svoje uloge u društvu i zakletve koju su dali svom narodu, ne postoji niko ko će smeti da pređe granice upotrebe vojske, ocenio je penzionisani pilot i brigadni general Vojske Srbije Sreto Malinović u emisiji „Među nama“.

O čemu je još govorio Malinović, pogledajte u video snimku:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare