Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

"Kada je reč o mojoj generaciji, na jučerašnjem protestu bilo nas je i više nego što sam očekivao", rekao je za Nova.rs Luka Babić, đak Treće beogradske gimnazije, čiji učenici su u većem broju učestvovali u "Protestu protiv nasilja" koji je juče okupio ogromnu masu na beogradskim ulicama.

On je dodao da je sve što nam se dešava kulminacija nasilja koje kulja već godinama i da je to izvelo i srednjoškolce na ulice. Novi protest zakazan je za subotu, 27. maj.

„Očekujem da ponovo budemo tamo“, kazao je Luka.

Pročitajte još:

Podsetimo, treći put od masovnih ubistava u školi „Vladislav Ribnikar“ i kod Mladenovca početkom maja, desetine hiljada ljudi protestovale su sinoć u Beogradu protiv nasilja u društvu.

Protest je okupio više desetina hiljada građanki i građana na ulice Beograda i ocenjen je, prema brojnim procenama, kao najmasovnije okupljanje u poslednje dve decenije u Srbiji.

Reakcija predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kao i pripadnika njegovog režima, bila je omalovažavajuća kako o broju demonstranata na tim protestima tako i o kvalitetu i sadržaju njihovih zahteva.

BONUS VIDEO: Luka Babić, srednjoškolac i osnivač udruženja „I mi se pitamo“ – minut o sebi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar