Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Srećnu srpsku Novu godinu želi Vam redakcija portala Nova.rs.

Nova godina po Julijanskom kalendaru dočekuje se večeras. Organizovanih proslava na otvorenom, prema odluci Kriznog štaba, nema.

Međutim, ekipa portala Nova.rs večeras je u Skadarliji gde su brojni gosti odavno rezervisali svoja mesta kako bi ovu noć proveli uz zvuke tamburaša i uživali u srpskoj tradicionalnoj kuhinji i kvalitetnom piću.

Više pročitajte u odvojenoj vesti.

Odlazak stare i dolazak srpske Nove godine u Beogradu propraćen je ponoćnim vatrometom i laserskim šouom sa Kule Beograd. Svetlosni spektakl trajao je oko tri minuta, a Beograđani su mogli da ga posmatraju sa Savske promenade, Starog savskog mosta, Kalemegdana, Novog Beograda, Banovog brda i iz drugih delova grada.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Planirani koncert Željka Joksimovića koji je trebalo da se održi na Savskoj promenadi je odložen zbog aktuelne epidemiološke situacije i velikog broja zaraženih koronavirusom.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

U Nišu je zbog nepovoljne epidemiološke situacije otkazan koncert pevačice Anđeline Vujović, poznatije kao Angeline, u Leskovcu Ace Pejovića, a u Valjevu koncert Željka Samardžića.

Bez događaja na otvorenom će se slaviti i na Zlatiboru, gde je prema nekim procenama 31. decembra bilo preko 50 hiljada ljudi na organizovanom koncertu.

Ipak, svim gradovima širom Srbije restorani, klubovi i kafići organizuju doček srpske Nove godine.

****

BONUS VIDEO:  Najava novina NOVA za 14. januar

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare