Goran Puzović Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Direktor preduzeća "Srbijavode" Goran Puzović je rekao u Tutinu da je ciklon doneo "ozbiljne padavine" i da je palo oko 120 litara kiše za 24 sata, saopštilo je to preduzeće.

On je u Tutinu, gde je proglašena vanredna situacija nakon porasta vodostaja reke Vidrenjak, rekao da Tutin, „na regulisanom delu reke Vidrenjak nije bio ugrožen“, te da je „problem nastao na nizvodnom delu“.

Kazao je i da je potrebno uz pomoć lokalne samouprave izraditi projekat, kako se više ne bi dešavale situacije poput aktulene, navodi se u saopštenju.

Puzović, koji je ministrima odbrane i policije Milošem Vučevićem i Bratislavom Gašićem, obišao Tutin je kazao i da su dogovoreni prioriteti.

„Dogovorili smo prioritete kada se situacija stabilizuje, kako bi pomogli stanovništvu i sredili sve što je bilo ugroženo“, rekao je on.

Srbija vode su navele i da se voda izlila samo na delovima gde je korito neregulisano, a da vodostaj ima tendenciju opadanja.

Na vodnoj jedinici „Ibar -Kraljevo, Novi Pazar“ proglašena je redovna odbrana od poplava na rekama Ibar i Raška – sektor „M.12“.

***

BONUS VIDEO: Veliko nevreme u Nišu, kiša i grad, poplavljene pojedine ulice

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar