Foto:Južne vesti/Meštanin

Javno preduzeće "Srijašume" reagovalo je na tekst portala "Južne vesti" koje je prenela i Nova.rs, a u kom se tvrdi da je kamion tog preduzeća u kojem je zatvoreno 6 konja ostavljen je u predelu planine Bistrica, u ataru sela Donja Lopušnja kod Vlasotinca, bez hrane i vode.

Kako su rekli meštani, kamion se pokvario, a konji su ceo dan u njemu na hladnoći, bez hrane i vode, pa brinu da li će preživeti noć.

„Srbijašume“ su, međutim, ponudile drugačije objašnjenje:

„Uslužnik sa kojim već 20 godina sarađujemo i koji sa svojim konjima izvlači iz šuma metarska drva, trebalo je juče da promeni reon u kom radi. Mi mu uvek izlazimo u susret i bez nadoknade mu prevozimo konje iz jednog u drugi reon. Juče u podne, prilikom transporta konja, taj se kamion pokvario u brdima na 5 kilometara od Vlasotinca. Ubrzo su stigli naši ljudi iz mehanizacije i pokušali pre mraka da poprave kamion, ali pošto nisu u tome uspeli, našli smo drugog prevoznika da preveze konje.

Na svega kilometar od Vlasotinca ovaj drugi kamion je zbog poledice sleteo sa puta. Vozač i konji su na svu sreću ostali nepovređeni, a vlasnik je sa svojim konjima od tog mesta do štale otišao peške. Događaj su ispratili i predstavnici udružanja za zaštitu životinja iz Niša – koji su se uverili da konji nisu povređeni, niti na bilo koji način ugroženi, a mi smo danas kontakirali i republičkog veterinarskog inspektora da pregleda konje i očekujemo uskoro taj izveštaj.

Zaključak svega je da niko, nigde nije ostavljen na hladnoći, gladan i bez vode, a namere onoga koji je napisao taj tekst i opisao razvoj događaja samo do pola – svakako nisu ni profesionalne ni etične.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar