Ana Banko Foto:Nova S

Srbija je je prva u Evropi, druga u svetu, odmah posle Mongolije, po broju novoobolelih od kovida 19 na million stanovnika, pokazuju podaci sajta Our World in Data.

Srbija je juče imala 1.121 novobolelu osobu od koronavirusa na milion stanovnika, što je stavlja na drugo mesto u svetu, iza Mongolije u kojoj je ovaj broj juče iznosio 1.793, pokazuju podaci sajta Our Word in Data.

Odmah iza Srbije je Crna Gora koja je juče imala 997 novih slučajeva infekcije na million stanovnika. Slede Izrael sa 845, Kuba sa 657, Sjedinjene Američke Države sa 499, Hrvatska sa 450.

Na to da je i u ponedeljak Srbija bila na prvom mestu u Evropi po broju novoobolelih na million stanovnika, na Tviteru je ukazala i virusološkinja dr Ana Banko.

“Broj novozarazenih na milion ljudi: Srbija na ubedljivom prvom mestu”, navela je Banko.

Povezane vesti:

Kako se vidi u priloženoj tabeli, Srbija je u ponedeljak imala 918 novih slučajeva zaraze na million stanovnika, Crna Gora 726, Švajcarska 695.

U Srbiji je juče zabeležno 7.626 novih slučajeva zaraze koronavirusom, dok je taj broj danas bio neznatno manji i iznosio 7.602. Od posledica koronavirusa u poslednja 24 sata u Srbiji je umrla još 31 osoba, od početka epidemije ukupno 7.664.

BONUS VIDEO

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare