Foto> TANJUG/ TANJA VALIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Srbija kupila šest novih bespilotnih letelica od Kine, ali nije mogao zbog ugovora da kaže koliko su koštale, jer postoji klauzula o tajnosti.

One imaju veliki domet, mogu da gađaju ciljeve sa udaljenosti od devet kilometara i snimaju teren, objekte od interesa za Srbiju duboko u neprijateljskoj teritoriji, rekao je Vučić na prikazu novih bespilotnih letelicia CH-92A Vojske Srbije na aerodromu u Batajnici.

To je savremeni način ratovanja, dogovorili smo transfer tehnologije sa kineskom stranom za sistem „Pegaz“ i uvodimo u sistem Srbije, rekao je Vučić, napominjući da su kupljeni i helikopteri od Erbasa i, takođe, zbog klauzule o tajnosti ne može reći koliko koštaju.

Za sada imamo 18 raketa, kupićemo još. Ovo je najbolje oruđe. Srećan sam što Vojska Srbije raste i napreduje, mnogostruko snažnija iz dana u dan, rekao je Vučić.

Srbija je kupila šest bespilotnih letelica, koje mogu da ponesu dve rakete i ispaljuju ih na udaljenost od devet kilometara.

Pokrivaju funkciju izviđanja, danju-noću, upravljanja artiljerijskom vatrom i laserski obeležava raketne ciljeve, rekao je Nenad Miloradović ispred SDPR i dodao da raketa koštaju 50.000 evra.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare