Foto: EPA-EFE/VASSIL DONEV

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Đorđević razgovarao je danas sa ministarkom spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Biserom Turković o unapređenju saradnje, a posebno o razvoj zajedničkog tržišta i razmena radne snage između dve zemlje, saopštilo je Ministarstvo za rad, boračka i socijalna pitanja.

„Naš potencijal je u zajedničkom tržištu. Zato je neophodno da omogućimo slobodno kretanje ljudi, kapitala i robe“, rekao je Đorđević.

On je dodao da je Srbija olakšala proceduru izdavanja radnih dozvola za strance istakavši da su i radnici iz Bosne i Hercegovine dobrodošli da rade u Srbiji.

Prema njegovim rečima, veoma je važno da se u narednom periodu radi i na infrastrukturnom, jer to predstavlja obostrani interes i za Srbiju i za Bosnu i Hercegovinu.

Đorđević se tokom razgovora osvrnuo i na dobrosusedske odnose dve države i podsetio da je Bosna i Hercegovina važan ekonomski partner Srbije.

On je naveo i da republički fondovi za penzijsko i invalidsko osiguranje Srbije i Bosne i Hercegovine odlično sarađuju, ali da uvek ima prostora da se ta saradnja dodatno unapredi, kako bi građani imali sigurne penzije, bez obzira u kojoj zemlji su radili i živeli.

Кako je naveo, u PIO fondu Bosne i Hercegovine postoje određeni problemi i dugovi, ali veruje da će se oni uskoro rešiti.

Ministarka spoljnih poslova BiH Turković složila se da dve zemlje imaju dobre bilateralne odnose i da treba da nastave da unapređuju saradnju u mnogim oblastima.

Кako je navela, veruje da će se u narednom periodu ti odnosi dodatno unaprediti, čime će se omogućiti bolji uslovi za život građana obe zemlje.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar