Foto: Jose A Astor / Alamy / Peter Hermes Furian / Alamy / Alamy / Profimedia/Shutterstock

Srbija je završila isporuku više od 300.000 tona prehrambenih proizvoda prijateljskim državama Afrike, saopštila je danas Vlada Srbije.

Isporukom 40.000 tona prehrambenih proizvoda Centralnoafričkoj Republici, u celini je realizovana prošlogodišnja inicijativa predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Vlade Srbije o pomoći u hrani prijateljskim državama i narodima afričkog kontintenta, navode u Nemanjinoj 11.

U periodu od januara do aprila ove godine, prehrambeni proizvodi (testenine, so, ulje, šećer, i dr.) u ukupnim količinama od više od 300.000 tona isporučeni su u, kako navodi Vlada Srbije, prijateljske države Zimbabve, Madagaskar, Esvatini, Uniju Komora, Lesoto, Centralnoafričku Republiku i Liban.

„Humanitarni karakter i značaj ovih donacija Srbije posebno je apostrofiran rastućim cenama hrane na međunarodnom tržištu i uvećanim globalnim rizicima od nestašica“, ističe se u saopštenju.

Pomoć u prehrambenim proizvodima, zajedno sa prethodno realizovanim donacijama vakcina prijateljima u Angoli, Keniji, Ugandi, Zimbabveu, Ekvatorijalnoj Gvineji, Namibiji, Tunisu, Libanu i Iranu, potvrđuju, kako se navodi, suštinsko opredeljenje Srbije da razvija sveobuhvatne odnose sa državama Afrike i Bliskog istoka na temelju ravnopravnosti, uzajamnog uvažavanja i prijateljske saradnje.

Ovim donacijama Srbija se još jednom afirmisala kao država koja vodi politiku mira, međunarodne solidarnosti, i principijelnog poštovanja međunarodnog prava, poručila je Vlada Srbije.

BONUS VIDEO – Dostava hrane – biznis koji donosi sve više novca

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar