Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Sportsko-terapeutska sala Osnovne Škole "Anton Skala" na Senjaku nije otvorena ni posle godinu dana od kraja radova. Reč je o objektu koji bi koristila deca sa smetnjama u razvoju, a naš list je ovome poslednji put pisao pre šest meseci.

Sportsko-terapeutska sala izgrađena je sredstvima Evropske unije u koordinaciji sa Ministarstvom omladine i sporta, kao i gradom Beogradom.

Radovi su počeli u februaru 2020. godine, a početak radova označili su tadašnji ministar sporta i omladine Vanja Udovičić, kao i šef Delegacije Evropske unije u Srbiji, ambasador Sem Fabrici.

Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Vrednost radova na izgradnji fiskulturne sale sa pratećim sadržajima u školi „Anton Skala“ iznosi više od 537.000 evra i realizuje se u okviru projekta IPA 2015, koji obuhvata izgradnju i rekonstrukciju 24 sportska objekta u 22 grada i opštine na teritoriji cele Srbije.

U novembru zapelo oko priključka za vodu i struju

Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Kako su iz škole „Anton Skala“ ranije potvrdili za Novu , samo otvaranje kasni i zbog priključaka za vodu koji takođe neodstaju.

Osim toga, iz ove obrazovne institutcije naveli su i da je radove usporila pandemija korona virusa.

U januaru se čekala upotrebna dozvola

Direktorka ove obrazovne ustanove Nataša Selić Stanković u januaru je za Novu rekla da je priključak za struju završen, ali da je došlo do određenih izmena na priključcima za vodu, koje još uvek traju.

Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Ona je tada uveravala da je poslednja informacija koju ima o sali ta da će radovi biti završeni „ove nedelje“, nakon čega izlazi tehnički prijem i onda ostaje da se čeka upotrebna dozvola.

Projekat se odužio i zbog, kako tvrdi, IPA fonda Evropske Unije koji je finansirao 24 sportska objekta u Srbiji.

Nijedan projekat, prema njenim rečima, nije mogao da počne ukoliko svi nisu prikupili potrebnu dokumentaciju.

Nova je sada ponovo upitile upite školi kako bi smo saznali kada će sala konačno biti otvorena.

PROČITAJTE JOŠ

Do objavljivanja ovog teksta, nismo dobili odgovor.

Kada smo u novembru poslednji put posetili ovu školu, izvodili su se radovi na uređenju dvorišta same sale, dok je vidno da priključaka za električnu energiju, a koji se nalaze na smamom ulazu – nije bilo.

Portalu Nova.rs javila se i baka dečaka koji pohađa ovu školu navodeći da je prava sramota to što sala još uvek ne funkcioniše.

****

U naknadnom odgovoru. direktorka ove škole, Nataša Selić Stanković, navela je da još uvek ne zna kada će se otvoriti vrate sporne sale. 

***“Očekujemo priključak na vodovod i kanalizaciju, posle čega sledi tehnički prijem objekta, Zaista ne mogu tačno da Vam kažem  kada će sala biti otvorena, jer nemam uticaj na određene zakonske procedure, jedino mogu da tvrdim da će to biti kada dobije upotrebnu dozvolu koja garantuje apsolutnu bezbednost dece i zaposlenih koji će je koristiti..Podsećam Vas da se obraćate  osobi koja je samoinicijativno aplicirala za izgradnju sale,odnosno, uveravam Vas da to niko od mene nije tražio , uključujući i  roditelje“, navela je ona. 

BONUS VIDEO: Bezbednost u školama i traume – kako dalje?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar