Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

U Srbiji će danas, prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, biti pretežno oblačno, na severu suvo, u ostalim krajevima mestimično sa kišom.

U brdsko-planinskim predelima jugozapadne, južne, jugoistočne i istočne Srbije padaće sneg koji se krajem dana i tokom noći očekuje ponegde i u nižim predelima.

Vetar slab i umeren, na istoku povremeno i jak, severozapadni.

Jutarnja temperatura od 2 do 6, a najviša od 4 do 9 stepeni Celzijusa.

PROČITAJTE JOŠ:

U Beogradu sutra oblačno, tokom dana sa slabom kratkotrajnom rosuljom.

Vetar slab i umeren, severozapadni.

Jutarnja temperatura oko 5, najviša dnevna oko 7 stepeni Celzijusa.

Vreme za vikend

U Srbiji za vikend osetno hladnije, uz slab jutarnji mraz koji se u centralnoj i južnoj Srbiji očekuje i početkom sledeće sedmice.

U subotu umereno do potpuno oblačno, u južnim i istočnim predelima sa snegom, a slabljenje i prestanak snega očekuju se posle podne i uveče.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Sutra, 16. decembra, slab sneg će padati još samo na jugu i istoku zemlјe (a u Timočkoj Krajini kiša) uz prestanak padavina posle podne i uveče. U višim predelima se ukupno očekuje od 10 do 30 cm novog snega, lokalno i više, a u nižim oko 5 cm.

Od nedelјe suvo, a početkom sledeće sedmice ponovo toplije vreme.

Hidrološko upozorenje

Vodostaji na Dunavu kod Bezdana 17. decembra, kod Novog Sada i Slankamena 18. decembra, a kod Pančeva 19. decembra i na Tisi kod Titela 17. decembra će dostići i prevazići granice redovne odbrane od poplava.

Upaljen meteo alarm

Zbog snega i leda danas je u istočnoj i jugoistočnoj Srbiji, kao i na prostoru KiM na snazi narandžasti meteo alarm, dok je na prostoru jugozapadne Srbije upaljeno žuto upozorenje.

Narandžasti meteo alarm znači da je vreme opasno: Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe.

BONUS VIDEO: Ako nemate zimsku opremu za vožnju kazna i 20.000 dinara: Šta je sve neophodno vozačima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare