Spremite se – i danas vas čeka saobraćajni kolaps

Društvo 30. apr. 202107:25 > 07:44
Podeli:

Slobodni dani povodom prvomajskih i uskršnjih praznika počinju danas, s tim što su saobraćajne gužve na ulicama Srbije počele još juče. Oni koji nisu stigli da negde zbrišu iz grada verovatno će to učiniti danas, pa iz Auto-moto saveza Srbije najavljuju nova zagušenja saobraćaja.

Jučerašnji poslednji radni dan u ovom mesecu doneo je očekivano pojačan saobraćaj prvo na izlazima iz većih gradova, a potom i na gotovo svim glavnim putnim pravcima, ali ni danas ne treba isključiti povremene talase s većim brojem vozila zbog kojih na pojedinim deonicama vožnja može biti usporenija, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMS S).

Pročitajte još:

Podsetimo, juče su u Beogradu najveće gužve zabeležene na Autokomandi, Brankovom mostu, auto-putu… koje su počele već oko 13 sati.

U skladu da tim, policija je uputila apel za sve učesnike u saobraćaju da tokom predstojećih vaskršnjih i prvomajskih praznika budu odgovorni, poštuju saobraćajne propise i ne sedaju za volan pod dejstvom alkohola.

Vladimir Vida iz Uprave saobraćajne policije ukazao je da je prethodnih godina broj vozača koji za vreme vaskršnjih praznika učestvuju u saobraćajnim nezgodama pod dejstvom alkohola, bio dva puta veći od godišnjeg proseka, dok je za vreme prvomajskih praznika taj broj bio čak tri puta veći.

„Zbog toga apelujemo na vas da praznike proslavite odgovorno, da ne dovodite u opasnost i sebe i druge učesnike brzom vožnjom i nepropisnim preticanjem, kao i da ne sedate za volan ukoliko ste prethodno konzumirali alkohol“, istakao je Vida.

Prema njegovim rečima, tokom predstojećih praznika, na svim najvažnijim putnim pravcima u zemlji očekuje se pojačana frekvencija saobraćaja.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar