Foto: MUP Srbije

Pripadnici Sektora za vanredne situacije, sa Specijalističkim timovima za spasavanje i rad na vodi, zbog poplava su angažovani na više mesta u Srbiji u pružanju pomoći ugroženom stanovništvu, saopštio je MUP.

Usled izlivanja Torinskog potoka, spasioci su preventivno evakuisali 16 osoba iz sela Šainovac kod Doljevca, dok su u mestu Kacabać kod Bojnika evakuisane dve osobe iz stambenog objekta, dve osobe iz vozila u naselju Pridvorica i dve osobe u selu Kosančić, od kojih je jedna nepokretna.

Foto: MUP Srbije

Takođe, u selu Donji Bunibrod kod Leskovca, evakuisana je jedna starija osoba iz kuće, kao i starija žena u selu Badnjevac kod Žitorađe gde je angažovan i Specijalistički tim za spasavanje i rad na vodi.

Foto: MUP Srbije

Na teritoriji Niša došlo je do izlivanja Suvodolskog potoka i Gabrovačke reke, dok se u mestu Levosoje kod Bujanovca izlila reka Slatina, a upotrebom mehanizacije voda je preusmerena i sprečeno je plavljenje kuća.

U Novom Naselju kod Bujanovca, nakon izlivanja Lopardinskog potoka, spasioci su ispumpavali vodu iz 10 porodičnih kuća.

Foto: MUP Srbije

Usled obilnih padavina, došlo je do izlivanja potoka u dvorištima kod Žitorađe i u okolnim selima, a vatrogasne ekipe prate situaciju na tom delu terena. Zbog izlivanja vodotokova, na teritoriji opštine Doljevac proglašena je vanredna situacija.

Foto: MUP Srbije

Kako se navodi, spasilačke ekipe biće i dalje na terenu dok padavine ne prođu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar