Dragana Sotirovski, Stanovnici izgorelih baraka, izgorele barake, Niš, skupština
Dragana Sotirovski Foto: Miljana Isailović/Nova.rs

Parkovi u Nišu dobiće uskoro svoje čuvare i biće to radnici Javno komunalnog preduzeća "Mediana"", izjavila je danas gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

„Da sprečimo što se sprečiti može, kada su u pitanju vandali. Kad već sređujemo parkove da to bude trajno“, izjavila je Sotirovski obilazeći park kod suda čija je rekonstrukcija u toku i park koji se gradi kod Tržnog centra „Delta planet“.

Ona ja je kazala da je rok za završetak radova u parku kod suda mesec dana, dok će prva faza radova parka kod „Delte“ biti završena do juna.

Dodala je da se novi park gradi iz donacija i da radovi ništa neće koštati grad.

„Razmišljamo da rekonstruišemo i park kod ‘Čaira’ i verovatno ćemo do kraja godine uraditi deo toga, a tamo ima mnogo toga što je potrebno da se uradi. Potrebno je da se srede staze, da se stave zalivni sistemi, da se obnovi zelenilo i da se postavi bolje osvetljenje“, izjavila je Sotirovski.

Tehnički direktor firme „Put inženjering“ koja gradi park kod „Delte“ Marko Nikolić rekao je da će do juna biti izgradjene pešačke staze, posadjeno zelenilo i postavljeni zalivni sistemi.

Prema njegovim rečima, u drugoj fazi radova biće postavljene klupe i dečiji mobilijar.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar