Foto: Opština Čajetina

Sneg koji je juče padao izazvao je probleme u snabdevanju električnom energijom u više mesta, dok je u Požegi sneg oborio drvo na automobil.

Kako je saopštio predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević, u selikma Bistrica, Radijevići, Rutoši u delovima Draglice u Negbine struje nema od sinoć.

„Tu je padao mokar sneg i opteretio niskonaponsku mrežu, dok je u selima na višoj nadmorskoj visini padao suv sneg i tu nije bilo problema“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, snega u samom gradu ima u visini od 35 centimetara, u prigradskim naseljima oko pola metra, dok je na planinama snežni pokrivač na pojedinim mestima oko dva metra.

PROČITAJTE JOŠ

„Skoro sva sela su bila zavejana, jedino je prohodno u selima koja su vezana za magistralni put“, rekao je Vasiljević.

On je istakao da su sve nadležne službe izašle na teren i da su krenule sa raščišćavanjem seoskih puteva.

Zlatibor i Čajetina ostajali bez struje

Takođe, Elektromreža Srbije (EMS) saopštila je da su tokom prethodne noći bez struje u nekoliko navrata ostajali Zlatibor i Čajetina, a da su dežurne ekupe bile na terenu radi pronalaženja i otklanjanja kvarova. Problem sa snabdevanjem električnom energijom nastao je zbog, kako se navodi u saopštenju, velike količine mokrog i teškog snega koji se lepi za provodnike, što je prouzrokovalo više ispada dalekovoda u prenosnoj mreži.

Foto: Video/Nova.rs

Iz Kabineta predsednika opštine su saopštili da je u pitanju kvar na dalekovodima visokog napona i da zbog toga ceo Zlatibor nema električnu energiju, a otežano funskcioniše i internet.

Obećanje je elektrodistibucije da će dalekovodi u toku dana biti osposobljeni i da će Zlatibor dobiti električnu energiju. Ona se jutros nakratko vratila, svedoče meštani, ali je ponovo nestala.

Takođe, kako prenosi RTS, sneg je u Požegi oborio granu sa drveta, koja je potom pala na automobil koji je bio parkiran ispred stambene zgrade. Na svu sreću, povređenih nema, pošto je automobil u trenutku nezgode bio prazan.

Deo opštine Požega i dalje bez struje

Predsednik opštine Prijepolje Djordje Nikitović izjavio je danas da su sve dežurne ekipe zimske službe od juče su na terenu i za sada nema neprohodnih puteva na teritoriji ove opštine.

Najveći problem putarima napravila su stabla koja su pod težinom vlažnog snega padala i preprečivala, pre svega seoske puteve, ali koja su pri padu pravila štetu na vozilima.
„Sva javno-komunalna preduzeća kao i Putevi Požege su od juče na rasčišćavanju terena i uspela sa da savladaju sve poteškoće. Ono što je veći problem jeste struja jer je jedna četvrtina opštine bez napajanja električnom energijom, a problema ima i na visokonaponskoj i niskonaponskoj mreži“, rekao je Nikitović.

BONUS VIDEO Čišćenje snega na Zlatiboru

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar